Nederlands Implementatie Collectief

Initiatiefnemer van de Week van de Implementatie is het Nederlands Implementatie Collectief (NIC). Hét Nederlandse netwerk voor het delen van kennis over effectief implementeren in de jeugdhulp en de gezondheidszorg. Het NIC is in 2014 opgericht door het Nederlands Jeugdinstituut, de Hogeschool van Amsterdam, TNO en het Trimbos-instituut om bewustwording over het belang van effectief implementeren te stimuleren.

Kennis delen

Het NIC deelt kennis uit binnen- en buitenland over verschillende aspecten van effectief implementeren. Twee keer per jaar organiseert het NIC een landelijke bijeenkomst waar op interactieve wijze kennis wordt uitgewisseld. Hier ontmoeten onderzoekers, beleidsmakers en kwaliteitsmedewerkers die betrokken zijn bij implementatievraagstukken elkaar.

Lid worden van het Nederlands Implementatie Collectief?

Je kunt je aansluiten aan het Nederlands Implementatie Collectief door je aan te melden via de werkgroep Nederlands Implementatie Collectief op Kennisnet Jeugd. Je blijft dan op de hoogte van de activiteiten van het NIC. Ook ontvang je twee keer per jaar een uitnodiging voor de landelijke NIC-bijeenkomst.

Succesvol veranderingen implementeren