Nederlands Implementatie Collectief

Het Nederlands Implementatie Collectief (NIC) is hét Nederlandse netwerk voor het delen van kennis over effectief implementeren in de sociale en zorgsector. Het NIC is in 2014 opgericht door het Nederlands Jeugdinstituut, de Hogeschool van Amsterdam, TNO en het Trimbos-instituut om bewustwording over het belang van effectief implementeren te stimuleren. Inmiddels zijn ook ZonMw, Zorginstituut Nederland en de Vrije Universiteit aangesloten als leden van de coördinatiegroep. Deze groep zorgt voor een actieve verbinding tussen netwerken, leergroepen en kenniskringen over implementatie.

Kennis delen

Het NIC deelt kennis uit binnen- en buitenland over verschillende aspecten van effectief implementeren. Hiertoe organiseert het NIC twee keer per jaar een landelijke bijeenkomst waar op interactieve wijze kennis wordt uitgewisseld. Hier ontmoeten onderzoekers, beleidsmakers en kwaliteitsmedewerkers die betrokken zijn bij implementatievraagstukken elkaar.

Week van de Implementatie

Om van elkaars verandertrajecten te leren, geeft het NIC één keer per jaar vorm aan de Week van de Implementatie.

Lid worden van het Nederlands Implementatie Collectief?

Je kunt je aanmelden bij het Nederlands Implementatie Collectief door een bericht te sturen naar implementatie@nji.nl. We houden je dan via een digitale nieuwsbrief op de hoogte van de activiteiten van het NIC. Ook ontvang je dan een uitnodiging voor de landelijke NIC-bijeenkomsten.

Succesvol veranderingen implementeren