Organiseer een activiteit!

Grijp jij de unieke kans jouw kennis over implementeren te delen? Organiseer dan een activiteit! Wij roepen alle organisaties in de jeugdsector en gezondheidszorg op om zichtbaar te maken welke verandering je doormaakt en welke implementatiekennis je hierbij benut. Je kunt denken aan activiteiten die direct met je eigen verandertraject te maken hebben.

Je hebt bijvoorbeeld een product ontwikkeld om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Organiseer in de Week van de Implementatie een brainstorm over hoe je dat implementeert in een zorginstelling. Of ben je bezig met het invoeren van richtlijnen voor jeugdhulp en jeugdbescherming in jouw organisatie? Plan dan in de Week van de Implementatie een kick-off of een werksessie waarbij je een richtlijn onder de loep neemt. Werkt jouw gemeente nog niet zo lang met een nieuw privacyprotocol? Organiseer dan een lunch om met verschillende professionals van het wijkteam uit te wisselen waar je tegenaan loopt. Denk ook over je eigen organisatiegrenzen heen: wat te denken van een uitwisselingsbijeenkomst met andere organisaties over maatschappelijke thema’s als het stimuleren van zelfredzaamheid, waarbij je vanuit een implementatiebril de diepte in gaat? Organiseer een bijeenkomst waarin je stilstaat bij de nieuwste implementatie-inzichten rondom lerende netwerken of waarin je manieren bedenkt om gedragsverandering of cultuurverandering bij zorgprofessionals in gang te zetten.

Wil je wel iets organiseren maar kom je er niet uit? Kijk eens bij onze doe-het-zelf-activiteit. Voorzien van kant-en-klare materialen!

Meld je activiteit aan

Wil jij je activiteit aanmelden zodat die op deze site bij het activiteitenoverzicht komt te staan en je anderen kunt inspireren? Doorloop dan de volgende stappen.

Vul het formulier in

  1. Druk op de knop hierboven en vul het formulier in. En doe dat zo volledig mogelijk. In ieder geval de verplichte velden. Als je de verplichte velden hebt ingevuld, kun je het formulier opsturen. Wij zorgen ervoor dat jouw activiteit dan zo snel mogelijk op de website wordt gepubliceerd in het activiteitenoverzicht. Je activiteit staat dan dus online.
  2. Deel je activiteit en promoot je activiteit.
   Wanneer je activiteit online staat, kun je gemakkelijk je collega’s attenderen op je activiteit door deze te delen via mail of sociale media. Doe dit vooral als je activiteit ook door externen te bezoeken is: attendeer hen op de activiteit die je organiseert. En denk ook aan andere PR!
  3. Werk je activiteit tussentijds bij indien nodig.
   Staat je activiteit online op de website en verandert er iets? Mail ons dan met de gewenste aanpassingen. Dan pakken wij dat op.